Д-р Никола Ѓоргов

Д-р Никола Ѓоргов

специјалист интернист-кардиолог, субспецијалист електрофизиолог

Од 1978 до 1980 обавува додипломски медицински студии на Државниот Универзитетот Вест Честер (West Chester University) во Вест Честер, Пенсилванија, САД. Во 1996 специјализација по Интерна медицина и кардиологија, Медицински факултет, Универзитет Св. Кирил и Методиј, Скопје, Македонија.

Го одбранува својот докторат во 2002 год на Медицински факултет, Универзитет Св. “Кирил и Методиј“, Скопје, Македонија. Во 2004 прави супспецијализација по кардиологија со електрофизиологија (Програма за акредитација спроведена во согласност со промените на ЕУ во медицинската пракса), Медицински факултет, Универзитет Св. Кирил и Методиј, Скопје, Македонија.

Тој е член на многу здруженија и организации меѓу кои и: Македонската Асоцијација за Хипертензија, European Heart Rhythm Association (EHRA), Working Group on Arrhythmias (WGА) of the the European Society of Cardiology (ESC), Европското здружение за кардиологија(European Society of Cardiology -FESC), почесен член на Друштвото за срцев ритам (порано познато како Северноамериканско здружение за чекорење и електрофизиологија – North American Society of Pacing and Electrophysiology(NASPE) и член на Работните групи за срцева аритмија и срцева електрофизиологија на Македонското здружение за кардиологија.

02/313-5524

Закажете преглед

пон-пет 08-20 ч.

саб 08-12 ч.

Онлајн

продавница

Бесплатен

онлајн тест за слух