Intuis 3 Family


Едноставно и најдобро решение за Вас.

Без разлика дали се работи за апарат со звуник во ушниот канал (RIC), за задушен (BTE) или интраканален (ITE), Интуис 3 фамилијата го има решението за Вас. Соодветни за сите нивоа на оштетување на слухот, овие слушни апарати овозможуваат соодветено, јасно и пријатно доживување на звукот со максимална дискреција и опции за промена на контролите преку Signia app или the miniPocket™.

Intuis 3 апаратите ги има во 3 форми - интраканален, задушен BTE и задушен RIC.

Погледнете ги одликите на Intuis 3 BTE апаратите.

 1. Микрофонот кој се наоѓа зад увото на Intuis 3 слушниот апарат ги собира звуците и потоа ги амплифицира. Тие се фокусираат на звукот кој доаѓа од напред, а ги редуцира звуците од сите други насоки.  По детектирање на звукот, апаратите ја активираат својата опција за насочување на звуците од насоката на говорителот директно во апаратот, дури и во средина каде има зголемена бучава.
 2. Копчето на задниот дел на апаратот Ви овозможува лесно и едноставно да го промените програмот според средината во која се наоѓате.

 3. Оптимално слушање сведено на едноставност, пријатност и дискреција:
  Без разлика на ситуацијата, Signia app ви дава целосна контрола на апаратот. Променето го програмот и подесете ја јачината на звукот дури и за длабоки и пискави тонови според Вашите потреби. Се што Ви треба е паметен телефон.

 4. Отпорен на влага, пот и замастување, Intuis 3 задушниот апарат ве прати во секоја ситуација, дури и кога вежбате.

 5. На места кои се опремени со induction loop,  Telecoil и T-Coil функцијата во Intuis 3 M, P и SP моделите ви помагаат да го разберете подобро и појасно говорникот.

 6. Вратата за батеријата на Intuis 3 задушниот апарат може да се отвори и затвори без никаква порешкотија така што може да ја промените батеријата брзо и лесно.

Одликите на Intuis 3 Click CIC и ITE апаратите

 1. Звуците се пренесуваат преку отворот за микрофон и се амплифицираат за појасно слушање.
 2. Лесно за ракување, да можете брзо и лесно да ја промените стандардната батерија.
 3. Дискретен, а сепак пријатен, жичката за вадење ви овозможува лесно да го извадите слушниот апарат од вашето уво.
 4. Signia апликацијата ви овозможува да го контролирате својот Intuis 3 преку Вашиот паметен телефон.
 5. Отворот во Click sleeve и интраканалните модели овозможуваат циркулација на воздухот во увото при што имате чувство на нормално отворен слушен канал.
 6. Лесни за промена, Click sleeve за Intuis 3 Click ITEs се направени од мек силикон кој брзо и лесно се вклопува со апаратот и прави чуство на удобност и леснотија при ставање/вадење. Достапен во 3 различни големини, постојат Click sleeve за секое уво.

Едноставните работи во животот се најдрагоцени.

Смеата на децата, телефонски повик од вашите сакани, песната на птиците – овие звуци ги прават моментите посебни и ги збогатуваат нашите животи. Уживајте ги овие магични моменти со леснотија благодарение на докажана технологија и престижен комфорт на Intuis 3 од  Signia.

Контролирање преку мобилната апликација Signia App

Ги покрива СИТЕ степени на губиток на слух

Спречување на одбивање (feedback) на звуците и фонија

Уреди кои одговараат со Intuis 3 слушните апарати.

02/313-5524

Закажете преглед

пон-пет 08-20 ч.

саб 08-12 ч.

Онлајн

продавница

Бесплатен

онлајн тест за слух