Бесплатен онлајн тест за слух

Бесплатен онлајн тест за слух - испитува колку добро можете да разберете точни зборови во присуство на бука во позадината.

Овој тест се базира на фактот дека луѓе со оштетен слух имаат потешкотии во разбирањето на говорот во бучна околина, како на пример во ресторан или на автобуска станица.

Пред да започнете со тестот најдете тивко место каде нема бучава или звуци во околината. За тестот ќе Ви бидат потребни слушалки. Подесете ги на јачина која ќе Ви биде удобна за слушање.

Нашиот бесплатен онлајн тест за слух се одвива на следниот начин:

  • Во присуство на позадински шумови, ќе се слушаат измислени зборови како „асса“ или „атта“. Знајте дека звукот во позадина е дел од тестот.
  • Притиснете го зборот кој мислите дека сте го чуле.
  • Доколку не го разбравте зборот притиснете „Not understood“.
  • Доколку сакате да го чуете уште еднаш притиснете „Repeat“.
  • По завршување на тестот ќе се прикажат резултатите и препорака.

 

02/313-5524

Закажете преглед

пон-пет 08-20 ч.

саб 08-12 ч.

Онлајн

продавница

Бесплатен

онлајн тест за слух